Så kan du börja deltidsarbeta som jurist

Juridikutbildningen på universiteten är bredare än vad man kanske tror, och även som nykläckt jurist är du eftertraktad på arbetsmarknaden. Det innebär att många karriärdörrar står öppna.

De allra flesta jurister arbetar inte ens med vad som kan anses vara traditionella uppgifter. Många söker sig till både privat och offentlig sektor, där de får mer rådgivande roller. Med en affärsjuridisk bakgrund är det inte heller omöjligt att få en ledarroll.

Affärsjuridik är ett av fälten inom juridik. Du kan också jobba med familjejuridik, fastighetsjuridik och skattejuridik, för att nämna några ytterligare exempel. Redan när du studerar till att bli jurist kan du börja nosa på olika inriktningar.

Faktum är att det digitala öppnat för mängder av möjligheter att söka flexibla deltidsjobb som jurist. Därmed kan du mixa olika tjänster och styra ditt eget upplägg – och det är alltid lika roligt att kunna tjäna extraslantar på något man är proffs på.

Deltidsarbeta med att hjälpa folk skriva juridiska dokument

Som jurist kan du i dag erbjuda exempelvis familjejuridisk rådgivning digitalt. Mer exakt innebär detta att du via ett telefon- eller videomöte ger råd kring allt från testamente till äktenskapsförord, och hur dessa dokument bör upprättas på ett korrekt sätt.

Rent praktiskt kan denna form av juridiska rådgivning bedrivas hemifrån, så länge du har den tekniska utrustningen för det. Givetvis bör det hela göras på ett seriöst och riktigt sätt, antingen genom att du har en egen liten registrerad juridikbyrå eller att du söker deltidsjobb hos en firma som erbjuder juristhjälp.

Om du har kompetensen för det och vill ha ett deltidsjobb inom juridik är detta alltså en väg att gå.

Söka meriterande deltidsjobb när du studerar juridik

Studietiden är en fantastisk tid för att prova på olika deltidsjobb. Många juridikstuderande väljer att fortsätta utbilda sig även efter att de fått en juristexamen. Vissa går upp på master- eller doktorandnivå, medan andra breddar kompetensen i ett annat ämnesområde.

Men redan efter denna första examen kan du söka deltidsjobb och på så sätt skaffa dig värdefulla meriter inför drömjobbet inom juridik. Det finns bemanningsföretag som fokuserar på akademisk spetskompetens och som mer än gärna anställer unga studerande.

exploore