Olika delgivningssituationer

Kronofogden är kända för att vara tuffa i sina tillslag och nu har de även börjat kontrollera flygplatser efter olaga fynd. Tillsammans med Tullverket beslag tog de varor värda en halv miljon kronor och kontanter som uppgick till 600 000 kronor. Det man ville göra var att bekämpa finansiering av terrorist handlingar och annan brottslighet. Tack vare att säkerheten är så pass hög på flygplatser runt om i Sverige och utomlands har det tidigare varit svårt att göra såna här mätningar och tillslag. Detta då personalen inte kan röra sig fritt mellan säkerhetsskyddet och då personer behöver tas undan och genomsökas kräver det även polisen och Tullverkets hjälp.

Beslagtog varor för över en halv miljon

Bland de varor som hittades fanns tavlor, smycken och ringar. Framförallt beslagtog varor och kontakter från personer som har skulder till brottsoffer. Dessa varor som beslagtogs kommer säljas på aktion för att kunna betala av de skulder personerna har till Kronofogden. Den här typen av insatser är något som Kronofogden gärna tar del av för att kunna bekämpa brottsligheten i landet. Kronofogden slår till på oväntande platser just för att samla in obetalda skulder och på så sätt hindra folk från att åka på semester med pengar de inte har. Det är ett nytt sätt att arbeta som både är mer effektivt och förhoppningsvis får fast fler skuldsatta personer. Främst kunde man hitta personer med stor kontaktförmögenhet som åkte från Sverige till Malaysia, Förenade Arabemiraten och Sydamerika. När både polisen, Tullverket och Kronofogden samarbetar kan de sistnämnda slå upp personerna i sitt register för att kontrollera ifall personerna har några obetalda skulder.

Obetald skatt kan leda till delgivning

När människor inte kan betala sina skulder och istället bestämmer sig för att fly ifrån sina problem har Kronofogden fortfarande knep för att hitta personerna. Skatt är nödvändigt för att få skolor, sjukvård och liknande att gå runt speciellt då det är gratis för svenska medborgare. För delgivning finns det olika sätt att gå tillmötes där man antingen kan ha vanlig, muntlig, förenklad med mera. För den som inte betalat sina skulder till Kronofogden kan det mycket väl komma ett brev hem om kallelse till domstol eller ett kravbrev. Går personen inte att få tag i kan det komma upp en annons i tidningen eller sättas på myndighetens anslagstavla. Alla personer som har obetalda skulder går inte att hitta och spåra men Kronofogden hittar allt fler sätt att jobba mer effektivt på.

exploore