Att tänka på när du anlitar en advokat

Att anlita en advokat är förhoppningsvis inte något man behöver göra särskilt ofta, eller alls, som privatperson, eftersom det vanligtvis betyder att man har blivit indragen i en rättslig tvist. Om man ändå skulle finna sig i den situationen att man behöver en advokat, ska man ha vissa saker i åtanke när man anlitar en.

Förutom att man självklart måste hitta en advokat som är specialiserad inom just det juridiska område ens ärende gäller, är det alltid en bra idé att titta på advokatens referenser. Det bästa är om man kan få personliga rekommendationer från vänner som har anlitat en advokat. Annars kan man söka i exempelvis internetforum för att hitta information om den advokat man har tänkt anlita.

Även efter att man har hittat en eller flera advokater med goda referenser är det dock självklart även viktigt att beakta den ekonomiska aspekten av att anlita en advokat, det vill säga helt enkelt hur mycket det kostar. Hur mycket kräver de olika advokaterna i arvode? Precis som med allting annat bör man jämföra hur mycket man får för pengarna hos respektive advokat, och välja den som ger bäst värde för arvodet. På samma sätt kan man hos Consida jämföra olika bankers lånevillkor innan man tar ett lån, vilket kan förbättra förutsättningarna för ens lån markant. Det är med andra ord något man bör ta för vana i alla aspekter av livet.

exploore