Svenska kändisadvokater

Stil är viktigt för kändisadvokater

En kändisadvokat är helt enkelt en advokat som är känd, det betyder dock inte nödvändigtvis att det är fråga om en duktig advokat. Kändisadvokater brukar förknippas med ett liv i sus och dus, i kontrast till den distingerade stil som många kopplar till advokatyrket. Ofta skiljer man på stjärnadvokat och kändisadvokat även om en stjärnadvokat också kan vara känd. En stjärnadvokat är då helt enkelt en advokat som har ett mycket gott anseende i branschen och som helt enkelt är otroligt skicklig. Johan Eriksson och Thomas Olsson är två advokater som får många förfrågningar och ofta väljer att arbeta med uppmärksammade mål. Som rättegången mot den för massmord dömde men sedan friade Thomas Quick. Stjärnadvokater gillar alltså ofta rampljuset, på samma sätt som kändisadvokater.

Stil är viktigt för kändisadvokater

Vägen för att bli stjärnadvokat är förhållandevis lång. bra poäng på ett högskoleprov kan ta dig till drömutbildningen , för många är det juridikprogrammet som gäller och det är en förutsättning för dig som vill bli advokat. Det är dock inte alla med en juristexamen som sedan blir advokater och det är självklart inte alla advokater som blir kändisar. Vissa advokater blir kända för att de gång på gång förekommer i uppmärksammade mål med en viss typ av klienter som tilldrar sig medial uppmärksamhet. Thomas Martinson är ett exempel, han är en brottmålsadvokat som försvarat flera av Sveriges mest kända brottslingar. Thomas umgås privat med högprofilerade brottslingar och har varit åtalad för att ha hjälpt kriminella med pengatvätt. Han friades dock i rätten. Elisabeth Massi Fritz är en skicklig brottsoffers advokat som arbetar med en annan typ av mål som det skrivs om i media och som därför blivit känd. Vi talar bland annat om hedersbrott och våldtäktsmål. Precis som många andra kändisadvokater har hon en speciell stil som gör att hon blir attraktiv i media. Att vara karismatisk, verbal och specialiserad på mål som många följer hjälper till om du vill bli kändisadvokat.

Stora mål och stora påståenden

Advokat på röda mattan

Leif Silbersky, idag 80 år gammal, var en duktig advokat men gillar också att synas och kunde handskas med media. Därför blev han ofta inkallad när något TV program behövde en expertkommentator och det var naturligtvis utmärkt reklam för hans advokatfirma. Henning Sjöström var en av de första kändisadvokaterna, han skrev en lång rad böcker och vann ett par av det mest uppmärksammade fallen i svenska kriminalhistoria. som processen i samband med neurosedynskandalen på 60-talet där barn föddes missbildade efter att deras mammor använt ett visst sömnmedel. Henning företrädde offren och att “stå på rätt sida” kan bidra till berömmelen. Thomas Bodström är en advokat men han är mer känd som socialdemokratisk toppolitiker, före detta elitfotbollsspelare och deckarförfattare med mera. Pelle Svensson är en annan advokat som var känd innan han gav sig in i yrket, han var en av Sveriges genom tiderna främsta brottare. Pelle Svensson gjorde ett utspel i TV där han påstod sig ha löst mordet på Olof Palme. Det kan sägas vara karaktäristiskt för kändisadvokater att de håller sig aktuella genom stridbara yttranden i media.

exploore